Vädret är fortfarande underbart och visst skulle det bli en längre bloggpaus men jag blev bara så sugen på att göra ett inlägg! I dessa varma dagar passar det perfekt att kyla sig med hemmagjord rabarerdryck. Tänkte dela med mig av recept till både saft och smulpaj på rabarber som är en klar sommarfavorit. Båda recepten är enkla och snabba att göra och dessutom svåra att misslyckas med :) Passar en somrig dag när man inte vill stå i köket hela dagen.
Smuldeg: 150 gr smör, 2 dl vetemjöl, 3 dl fiberhavregryn, 1 1/2 tsk bakpulver, 1 krm salt, 1 1/2 dl strösocker
Fyllning: 300 gr rabarber, 1 msk potatismjöl, 1 msk vaniljsocker
Smält smöret i en bunke i micron. Blanda de torra ingredienserna till smuldagen, rör sen ner smöret och arbeta ihop till en smulig massa.
Skölj rabarberen och skär ner i små bitar. Blanda dem med potatismjöl och vaniljsocker. Strö ut hälften av smuldegen i botten av en pajform. Fördela rabarbern ovanpå och överst resten av smuldegen.
Grädda pajen i mitten av ugnen i 175 grader i 40 minuter.
9 kommentarer:
Härligt gott det såg ut!!!
Kram Agnetha
Ser sååå läskand gott ut!Ska göra jordgubbs saft jag!!
TREVLIG SOMMARHELG!
♥Kramar Millan♥
ÅH den där drickan brukar jag också göra, den är så god=)
Pajen måste jag också prova!
Kram
Tack snälla du för recepten! Det ser jättegott ut! Jag blev bjuden på god Rabarber dricka tidigare i veckan så jag ska nog göra mig några flaskor! Ha det så gott! Kram från Maria
Mums, vad gott det ser ut med rabarberpaj....Ha en trevlig o skön sommar! Kram Therese
Åh vad gott blir sugen så här på kvällen när jag läser dina recept...
Ha en skön vecka
Kram A-K
Tack för underbara recept.Här ska bakas...
Kramis Ulla
Hej! Härliga recept. Måste pröva rabarber dricka nästa år. Min rabarber är nog för träig nu. Kram Sofia
TACK!
för det härliga receptet på den underbara pajen.gjorde succe´i vår familj,använde vanliga havregryn eftersom fibergrynen var slut och det blev lyckat .vaniljsås blev också gott till...
kram ANNIKA
Skicka en kommentar