Här har det skördats i trädgården hela veckan. Rabarber- hallon- och vinbärspajer trängs nu i frysen tillsammans med blåbär, körsbär, jordgubbsmos och rårörda röda vinbär.
I kylen står gelé och lingonsylt som även de är rårörda, gillar när sylten är lite syrlig och inte så söt. Rårörda bär eller blåbär & hallon äter jag i myslin eller på gröten till frukosten. Jordgubbsmos och hjortron har vi till våfflor & pannkaka. Jag köper ingen sylt längre. Det känns mycket bättre att göra egen och slippa alla konstiga tillsatser och konserveringmedel.
Jag känner mig riktigt huslig :) Men ärlig börjar jag tröttna på bär nu, ska bli skönt när allt är klart. Imorgon ska vi plocka svarta vinbär och göra marmelad. Våra krusbär har fåglarna ätit upp så dom fick vi hoppa över i år.
Vill ni veta vad jag gör av mina körsbär? En supergod körsbärssoppa! Såhär går det till: Skölj bären. Koka upp dem med 1 liter vatten. Mosa bären med en potatisstöt. Koka ca. 5 min. Sila bort skal och kärnor i ett durkslag. Tillsätt 1,5dl socker (jag använder alltid rårörssocker) och koka ytterligare 5 min. Rör ut 2 msk potatismjöl med lite kallt vatten. Häll i redningen under omrörning. Koka upp och vips så är soppan klar. Snabbt och enkelt. Soppan är precis lika god kall som varm. Jag har frusit in körsbären i påsar med 1/2 liter i varje, då är det bara att ta upp eftersom..
Visst är det bättre och bra mycket godare att göra egen sylt, saft osv.. Jag har gjort gele i år och min mamma har gjort saft som hon delar ut till oss :-) Sylt har jag inte gjort någon eftersom det knappt går någon sylt hos oss..
Håller med dig! Det känns mycket bättre när man vet vad det är i saften, sylten eller krämen. Tyvärr har jag inte så mycket bär så jag kan göra allt jag vill! Men lite saft ska jag nog kunna njuta av i höst! Roligt att du är tillbaka!
Jag är en småbarnsmamma i mina bästa år som brinner för inredning i vitt och mörk choklad. Jag bor i vackra dalarna där vi bygger vårt hus. Visserligen litet och långt ifrån klart men ett alldeles ljuvligt litet hus. Här i bloggen kan du följa husutvecklingen samt läsa om livet på landet.
började vi bygga på timmerhuset som vi flyttat hit från grannkommunen. Huset är från sent 1800-tal. Vi försöker ta tillvara på allt som går i huset och återanvänder lister, foder, dörrar, pärlspont och golvbrädor.
Maila mig på:
vitadrommarochchoklad@hotmail.com
Planer för April
♥ Måla om Lokes rum
♥ "Loppa" en pall till lillprinsen
♥ Planera Linus kalas
♥ Morgonpromenader
♥ Avsluta påbörjade småprojekt. De tar visst aldrig slut...
Alla foton i bloggen är tagna av mig om inget annat anges. Vill du låna en bild så fråga först.
Lämna gärna ett litet spår efter er i kommentarsfältet som finns efter varje inlägg. Alltid kul att se vilka som tassar runt här inne :)
Statistik
Besökare sedan 23 februri 2009:
Besökare idag:
Besökare online:
3 kommentarer:
Visst är det bättre och bra mycket godare att göra egen sylt, saft osv.. Jag har gjort gele i år och min mamma har gjort saft som hon delar ut till oss :-) Sylt har jag inte gjort någon eftersom det knappt går någon sylt hos oss..
Ha en bra fortsatt dag..
Kram
Mia
Håller med dig! Det känns mycket bättre när man vet vad det är i saften, sylten eller krämen. Tyvärr har jag inte så mycket bär så jag kan göra allt jag vill! Men lite saft ska jag nog kunna njuta av i höst! Roligt att du är tillbaka!
Kram Emma
Visst är det härligt när det finns så mycket bär i år! Jättevackra bilder! Kram från Maria
Skicka en kommentar